13 Ağustos 2010 Cuma

ÇİZGİSEL ÜZERİNE YORUMLAR (ŞEBNEM KORUR FİNCANCI)...

Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı
   Biz çok şanslıydık. Bir sanatçıyla çalışma olanağını yakalamıştık. Bir karikatürist olarak dünyaya bakmak, duyarlı ve eleştirel bir bakış sahibi olmak anlamına geliyorsa eğer, sevgili Halis tam da böyle bakıyor, böyle algılıyordu dünyayı. Adli tıp için de tam böylesi bir bakışa ihtiyaç vardı. Denk düştü, orta yerine yerleşti yüreğimizin.

   Adli tıp da Halis’e iyi geldi, hayatın içinden renkleriyle zenginleştirdi çizgilerini. İkilemleri, çatışmaları bol bir alandır adli tıp. Böyle bir alandan da malzeme bol çıkar, çıktığı da Halis’in üretkenliğinden anlaşılıyor zaten. İlk uluslararası kongremizde, adli tıptan portreleriyle hepimize tarih içinde bir yolculuk yaptırdı. Geçmişten bugüne yaşadıklarımızı, çelişkilerimizi ve sıkıntılarımızı gülerek karşılamayı armağan etti yıllardır. Az değil böyle bir armağana sahip olmak.
   Size ayna tutmayı, bu aynada bir çırpıda bütün dünyayı, dünyayla ilişkinizi göstermeyi başaran bir dostunuz, meslektaşınız olmasından daha büyük bir zenginlik olamaz. Dedim ya, biz çok şanslıydık diye. Biz her sabah sevgili Halis’in çizgileriyle giriyoruz Adli Tıp Anabilim Dalımızdan içeri, her yeni öğrenci grubuna hekimlik değerlerini, onun çizgileriyle anlatıyoruz. Hekimin omzundaki yükleri sayarken, onun yeri omuz başımızda. Onur duyuyoruz.
   Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı
   Adli Tıp Uzmanı


   We were very lucky. We had a chance to work with an artist. Halis has always been responsive and critical to the world surrounding us, just with an attitude of a cartoonist. Forensic Medicine circle required such a stance. Halis joined it timely and into our hearts.
   Forensic Medicine suited him, enriched his drawings with colors of life. Forensic Medicine is full of dilemmas and conflicts which nurtures an artist’s imagination. Halis proves it with his works. He has taken us to a journey into the history of forensic medicine with his portraits during the first international meeting we had organized. He is a gift to us so that he made us to welcome the contradictions and anxieties of the daily routine. And I know how invaluable such a gift is. It is great wealth to have a friend who holds a mirror reflecting the world and your relationship with it. As I have expressed we were very lucky.
   We enter the university with Halis’ drawings every morning and teach virtues of medicine to our students with his drawings. He stands shoulder to shoulder to us when we tell them the burden to carry on their shoulders in their profession. We feel honored.
   Şebnem Korur Fincancı, M.D.
   Professor of Forensic Medicine

Hiç yorum yok: